Fontos információk

Helyszín: Borša (Borsi), Ladmovce (Ladamóc), Viničky (Szőlőske). 

A rendezvény időpontja: augusztus 14. 08:30 ó (Borsi).

Nevezési díj: 0 €. A regisztrált versenyzők számára a rendszeres folyadékpótlás, frissítők és borkóstoló biztosítva van. A résztvevő köteles magával hozni saját vizes palackot vagy kulacsot.

A résztvevők szállítása: a résztvevők a verseny helyszínére, a verseny helyszínéről, valamint magáról az egyes kiinduló- és végpontokhoz való szállításról önmaguk gondoskodnak.

Kategóriák: 

  • Csapat sportok (Férfiak, nők, vegyes).
  • A csapat minimum 3 és maximum 4 résztvevőből állhat. A résztvevők egymást válthatják az egyes versenyszámokban. Az adott kategória indulásához feltétel a legalább 3 csapat részvétele.
  • Egyéni sportok (Férfiak, nők).

Az adott kategória indulásához feltétel a legalább 3 csapat részvétele.

Higiéniai ajánlások: A verseny idején az aktuális előírások szerint.

Óvintézkedések: Minden résztvevő saját felelősségére indul. A verseny előtt javasoljuk a háziorvos által végzett megelőző vizsgálaton való részvételét. Egyéni sportok minden versenyzőnek legalább 18 évesnek kell lennie. A csapatkapitánynak legalább a 18. életévét kell betöltenie. A kiskorú résztvevőknek szülő vagy törvényes gyám által aláírt hozzájáruló nyilatkozattal kell rendelkezniük. A kiskorú versenyzők csakfelnőtt kíséretében szállhatnak vízre. A “hajó” versenyszám minden résztvevőjének tudnia kell úszni, itt kötelező a mentőmellény viselése. A mentőmellényeket a szervezők biztosítják.

Környezetvédelmi intézkedések: A szervezők gondosodnak a lehető legalacsonyabb zaj- és szemétkibocsátásról.

Szállás: A résztvevőknek saját maguknak kell gondoskodniuk a szállásukról. Szálláslehetőségek – Ubytovanie | Tokaj (tokajregion.sk).

Možnosť ubytovania v stanoch v obci Borša (pri amfiteátri).

Versenyszámok

Hajó

A csapat kategóriában csapatonként egyetlen hajó – 2 személyes Tydra kenuval – indul, ezt a versenyszámot 2 csapattagnak kell teljesítenie. Az egyéni kategóriában a versenyző 2 lehetőség közül választhat: kajak, paddleboard/SUP. A szervezők kellék és hajókölcsönzést, illetve hajószállítást biztosítanak. A mentőmellény viselete kötelező. A mentőmellényeket a szervezők biztosítják. Ezen versenyszám minden résztvevőjének tudnia kell úszni. Ennek a versenyszámnak a megrendezése a Bodrog folyó, a Ladmovce (Ladmóc) – Borša (Norsi) szakaszán kerül sor.

Futás

A pálya Borša (Borsi) község burkolt és laza útjain vezet.

Kerékpár

A pálya Borša (Borsi), Viničky (Szőlőske), Ladmovce (Ladmóc) falvak burkolt és burkolatlan útjain vezet. A verseny során a hegyi, túra/trekking és gravel kerékpárok használata ajánlott. Az elektromos vagy motoros meghajtású kerékpárok nem megengedettek. A résztvevők saját vagy a szervezők által biztosított kerékpáron indulnak. A szervezők által biztosított kerékpárok száma korlátozott. A saját kerékpárok szállítását a versenyzők, a kölcsönzött kerékpárok szállítását a szervezők biztosítják.